Bedre, hurtigere og billigere adgang til relevant data og indsigt 

Ved at give borgere retten til kontrol af egne data gennem et GDPR-compliant Consent Management System og en Personal Online Data Store, kan Data for Good Foundation forbedre livskvaliteten og give borgere muligheden for at blive en del af fremtidens dataøkonomiske værdikæde.

Hvad er Data for Good Foundation

Data for Good Foundation er en fond, der har til formål at give borgeren mere kontrol over egne data.

Vi lever i en verden hvor vores adfærd genererer store mængder af data. Disse data kan omdannes til værdifuld information.

Dataene lagres og anvendes i forskellige afskygninger og sammenhænge, men udfordringen er, at der idag ikke er nogen, der har et samlet overblik over deres egne data, og hvem der har adgang til dem.

GDPR understøtter, at vi som borger skal have mere egenkontrol, når det gælder vores egne data.

Ideen med Data for Good Foundation er at skabe et sikkert ’rum’, hvor vi som borger får mulighed for dels at få overblik og kontrol over egne data, dels mulighed for at dele data, når det giver mening. For eksempel kan vi dele eller donere vores data til relevant forskning, med private aktører – eller med hinanden så vi kan bruge hinandens erfaringer i en specifik situation og kontekst.

Alt sammen med respekt for borgerens privatliv.

Hvorfor er Data for Good Foundation vigtig

Vi tilbyder bedre, hurtigere og billigere adgang til relevant data og indsigt for forskning, organisationer og private aktører med interesse for forebyggelse og sundhed uden at kompromittere den enkeltes privacy.

Med fondsstrukturen vil det blive værdifuldt for alle at donere og dele data og deltage aktivt for at forbedre folkesundheden.

Kort sagt, nu giver det mening at dele!

Hvordan opstod ideen til Data for Good Foundation

Ideen til Data for Good Foundation opstod, da grundlæggeren af fonden Annemette Broch i 2010 var igennem et sygdomsforløb. Gennem forløbet oplevede hun en siloopdeling af viden og data, der fokuserede på “diagnosen” fremfor det hele menneske, hvor hun så sig selv som meget andet og mere end en “diagnose”. Af denne frustration og hendes 25 års professionel erfaring med analytisk CRM og kundeorientering udsprang ideen om at skabe et sted, hvor systemer talte sammen og den enkelte kunne blive beriget af andre i lignende situationers erfaringer. Dette sted er nu blevet til Data for Good Foundation.